Sonbahar Davetleri İçin Abiye Seçimi

25-10-2022 13:21
Sonbahar Davetleri İçin Abiye Seçimi

                Huzurun ve sakinliğin mevsimidir sonbahar. Güneşin yakıcılığı yavaş yavaş kaybolur yerini sararan yapraklara bırakır. Yazın yüksek enerjisi bedenimizi yormaya başladığı an, imdadımıza sonbahar yetişir. Ortalıkta uçuşan sarı, turuncu yapraklar, hafif serin esen rüzgârlar, sükûnetin habercisi olurlar. Her ne kadar hüzün yakıştırılsa da sonbahara, biz dokusunda romantizm olduğuna inananlardanız. Renkleriyle, dokusuyla, hissettirdikleriyle sanatın her dalına ilham kaynağı olmuştur. Sanatı ve ruhlarımızı sarmalayan bu renkler ve değişim rüzgârı, elbette moda ve hazır giyim sektöründe de oldukça yer buluyor. Cıvıl cıvıl, enerji dolu yaz renkleri yerini doğada bulunan soft renklere bırakıyor.

                Sonbahar düğünlerinde ne giyilir?

Düğün ve davet mevsimi, yaz dönemi olarak yerleşmişse de hafızalarımıza, son yıllarda bu algı değişmeye başladı. Her ne kadar en büyük etkenin küresel ısınma ile sarkan mevsimler olduğu söylense de biz, sonbaharın hak ettiği değeri görmeye başladığı inancındayız. Tüm dünyada düğün ve davet modası, yavaş yavaş yaz mevsiminden romantik sonbahar mevsimine kayıyor. Davet ve düğünlerin en önemli konularından biri gelinlik/damatlık/abiye elbise seçimidir.( Gelinlik Seçimi Serüveni yazımızı okumadan seçiminizi yapmayın.) Seçimlerimizi de en çok mekân ve mevsime göre belirleriz. Sonbahar, ne yaz kadar sıcak, ne de kış kadar soğuk olmadığı için sınırsız seçenek sunar.

                Sonbahar mevsiminde hangi kıyafetler giyilir?

Sonbahar davetlerinde, sezonun tüm koleksiyonlarından tercih yapabileceğiniz gibi, özellikle sonbahar için üretilmiş koleksiyonlardan da yapabilirsiniz tercihlerinizi. Yükselen trend ile birlikte, özellikle sonbahar ruhunu yansıtan, renkleri, desenleri, kumaş türü ile sonbahara ait olan koleksiyonlar oldukça arttı. Seçiminizi, katılacağınız davetin konseptini ve mekânını göz önünde bulundurarak yapmanızı tavsiye ederiz. Dantelin ya da şifonun ön planda olduğu natürel tonlarda elbiseler, size zarif ve romantik bir görünüm kazandırır. Özellikle dış mekanda bir düğün ya da davete katılacaksanız, dantelin romantikliğinden, şifonun uçuş uçuşluğundan fazlasıyla faydalanın. Ayrıca sonbaharın bize cömertçe sunduğu doğal fotoğraf stüdyosunda çekileceğiz fotoğraflara bakmaya doyamayacaksınız. Sonbahar sürprizli bir mevsim. Güneşli başlayan gün, yağmurla sonlanabilir. Yanınıza alacağınız kıyafetinize uygun şık bir şal gecenizin kurtarıcısı olabilir.

Davetlisi olduğunuz düğün, kapalı bir mekânda organize edilmiş ise bordo, mürdüm, lacivert ve haki renklerinin kullanıldığı, uzun ve iddialı modeller tercih edebilirsiniz. Uzun ve desenli elbiseleri de biz sonbahar düğünlerine çok yakıştırıyoruz. Daha önce de belirttiğimiz gibi, seçimlerinizi mekân ve, varsa konsepte göre belirlemeniz şıklığınızın ilk adımı olacaktır. Tamamlayıcı olarak, kullanmayı düşündüğünüz aksesuarlarınızı elbisenizi gölgelemeyecek klasik, sade ama iddialı modellerden seçebilirsiniz. Kapalı mekân davet veya düğünlerinde, dış mekânın aksine topuklu ayakkabı tercih edebilirsiniz. Asil ve şık görünüşünüzü tamamlamış olursunuz.

Son yıllarda gardıroplarımızda yerini alan ceket elbiseler, bu mevsimin davet ve düğünlerine oldukça uyumlu. Sonbaharda kullandığımız günlük kombinlerin başında ceketler geliyor. Ceketlerin, abiyeye uyarlanmış halini seviyorsanız, hiç tereddütsüz tercih edebilirsiniz. Seçiminize uyumlu, yüksek topuklu bir ayakkabı ile görünümünüzü üst seviyeye taşıyabilirsiniz.

Elbette her mevsimin kendine has sihri var, her mevsimin tadı başka ancak sonbaharda da aşk bambaşka. Biz AlfaBeta ailesi olarak bu aşkı zanaata çeviriyoruz. Her sezon koleksiyonlarımızı oluştururken hissettiğimiz heyecanı, sonbahar koleksiyonlarımızı oluştururken de fazlasıyla hissediyoruz. Sizin için, sizden aldığımız ilhamla hazırladığımız koleksiyonumuza mutlaka göz atın.

Sonbahar- Kış Abiyeleri için hemen tıklayın 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.