Nedime Elbisesi Seçimi

10-11-2022 17:16
Nedime Elbisesi Seçimi

Nedimeler, her ne kadar yabancı filmlerde karşımıza çıksa da, artık günümüz düğünlerinin de vazgeçilmezi haline geldi. Nedimelik, sanılanın aksine popüler kültür ile hayatımıza girmedi. Antik Yunan dönemine kadar uzanan bir tarihçesi var. Geçmişte de, günümüzde olduğu gibi, nedimenin görevi gelinin yardımcısı olmaktır. Düğünün her aşamasında gelinin sağ kolu olur. Gelinin ihtiyaçlarını karşılamak, hazırlık aşamalarında yardımcı olmak nedimenin görevlerinin başında gelir. Genellikle gelinin en yakın arkadaşı ya da arkadaşları seçilir nedime olarak. Nedime bir tane olabileceği gibi, birden fazla da olabilir.

Nedime Elbisesini Kim Seçer?       

       
Nedime elbiseleri seçimine, genellikle gelin ve arkadaşları ortak olarak karar verirler. Gelin ve arkadaşları, geleneğe sadık kalarak, tek tip kıyafet ve pastel tonları tercih edebileceği gibi, farklı modelde aynı renk abiyeleri elbiseleri de tercih edebilirler. Bu durum düğüne masalsı bir hava katar. Son yıllarda özellikle nedime elbiseleri kategorisinde, çok sayıda model bulmanız mümkün. Mevsime uygun seçim yapmakta fayda var. Yaz aylarında ve dış mekânda yapılacak bir düğün, ise kısa model nedime elbiselerinden seçim yapabilir, kış ayları ya da salon düğünü ise uzun modelleri tercih edebilirsiniz. Nedime elbise seçiminde renk belirleyici bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Nedime seremonilerine çok yakıştığı için ve düğünlere masalsı bir hava katmasından dolayı pudra ve pastel tonları çokça tercih ediliyor. En fazla tercih edilen uzun modellerin başında Helen model, ince askılı, tek omuz detaylı ya da straplez modeller geliyor. Mevsimine ve mekâna göre şifon veya saten tercih edebilirsiniz. Kısa model elbise tercih edecekseniz, tülden kabarık etekli modeller çok trend. Havuz başı düğünleri, kır ve sahil düğünleri içi çok idealdir. AlfaBeta olarak diyoruz ki, gözden kaçan midi boy abiye elbiseleri unutmayın. Salon düğünü olsun, dış mekân düğünü olsun ikisine de uyum sağlayan bir havası var. Hem kısa boylu, hem de uzun boylu nedimelerin hepsine yakışacak bir boy.

Nedimeler için Elbiseler

Birlikte eğlendiğiniz, sevindiniz, hüzünlendiniz, mezun oldunuz belki de birlikte büyüdünüz. O güzel anılarınıza bir yenisi daha ekleniyor. En yakın arkadaşınız evleniyor. Siz de nedimesisiniz. En şık halinizle, onun en mutlu anına eşlik edin. Gelinin ihtişamının önüne geçmeden seçim yapabileceğiniz, en şık “Nedime Elbiseleri” koleksiyonumuza mutlaka inceleyin.   
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.